Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Mediavormgever

Jij barst van de creativiteit

Mediavormgever

Jij bent creatief en visueel ingesteld. Dat komt goed uit. Tijdens deze opleiding leer je diverse media vormgeven. Van advertenties tot animaties en van displays tot websites. Hierbij houd je rekening met de doelgroep en wensen van de klant!

Opleiding

Tijdens de opleiding leer je krachtige ontwerpen maken voor uiteenlopende media-uitingen. Denk hierbij aan complete huisstijlen, posters, brochures, verpakkingen en av-producties.

Behalve je schetsboekje en camera is de Adobe Creative Cloud je grote vriend. In het bijzonder Photoshop, Indesign en Illustrator. Al tijdens de opleiding werk je voor echte klanten. Aan ondernemerschap besteden we ook aandacht. Veel mediavormgevers zijn immers zelfstandigen. Naast al deze vakken krijg je ook Nederlands en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Let op!
Deze opleiding heeft maximaal 20 opleidingsplaatsen.

Na aanmelding ontvang je een portfolio-opdracht en nodigen we je uit voor een gesprek waarin we je portfolio doornemen. In een interview met 2 docenten én een opdracht op school kijken we naar: creatieve aanleg, artistieke aanleg, ruimtelijk inzicht en out-of-the-box denken.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

 

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Lesgeld BOL

  • €1.202,--

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Over jou

Creatief
Creatief
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht
Veel lef
Veel lef
Welbespraakt
Welbespraakt
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

Je werkt als mediavormgever bij een reclamebureau, ontwerpstudio, multimediabedrijf of communicatiebedrijf. Meestal in kleine teams. Je communiceert met je opdrachtgevers. Door goed te luisteren en samen te vatten snap je de behoefte van de klant. Daar speel je op in. Je ontwerpen zijn vernieuwend, verrassend en spreken de doelgroep aan.

Begin je liever voor jezelf? Na het behalen van je diploma kun je zo naar de Kamer van Koophandel om je in te schrijven en aan de slag te gaan als zzp'er. Hoe leuk is het om van je talent je werk te maken.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.600,- en 1.700,- bruto per maand